Mine siderBestill gratis infopakke
Såner Skolekorps

Slik tjener du penger til korpset!

Bestill gratis infopakke

Musikk, glede og nye venner. Det er morsomt å være medlem av korpsmiljøet. Men korpsdrift kan være kostbart. Les mer om hvordan du kan tjene penger til korpset på beste og enkleste måte!

 
Kakesalg finansierte korps

Såner skolekorps solgte Nordkaks populære produkter for å tjene penger til virksomheten. Velsmakende kaker, kjempegodt godteri og knasende knekkebrød ble forvandlet til nye instrumenter og andre ting korpset trengte. Gruppen har solgt i flere runder og tjent nesten 80 000 kroner totalt.

Les mer om hvordan medlemmene gjorde for å tjene penger til korpset.
 

 
Gode kaker ga vakker korpsmusikk

Torshovs skoles musikkorps er et beriket korps i Oslo der alle musikere har lærevansker eller er utviklingshemmet. Men det stopper ikke musikantene! Deres motto er «vi vil – vi kan». For å få råd til korpsdriften solgte musikantene og deres familier Nordkaks produkter. Kakesalget finansierte delvis en reise til Malta der gruppen holdt to konserter.

Les mer om hvordan de gjorde for å tjene penger til skolekorpset.

Vil dere også tjene penger?

Bestill gratis infopakke

Norge har en stolt korpstradisjon. Et amatørkorps for menn ble stiftet allerede på slutten av 1800-tallet og i 1901 fikk landet det første guttekorpset. Men det var først i 1956 at jenter for første gang formelt fikk lov til å være med i skolekorps. I dag er Norge det landet i verden som har flest antall aktive korpsmusikanter i forhold til folkemengden. Og det er vanskelig å forestille seg 17. mai uten et korps!

I 2019 var det totalt 1629 korps og 59 383 medlemmer i landet. Det viser statistikk fra Norsk Musikkorps Forbund. I tillegg til tallene er det rundt 115 korps organisert via Korpsnett, samt rundt 100 korps som ikke har noe organisasjonsmedlemskap.
 

 
 

Her er regionene med flest antall korps (2019):
 

 1. NMF Øst

 2. NMF Nordvest

 3. NMF Hordaland

 4. NMF Nordnorge

 5. NMF Trøndelag

 6. NMF Hedmark och Oppland

 7. NMF Sør

 8. NMF Rogaland

 
Flest antall drillkorps finnes i NMF Øst. I den regionen finnes det også flest antall skolekorps. I gjennomsnitt har hvert skolekorps 38 medlemmer.

Tjen penger til korpsdrift

Det er mange fordeler med å være en del av en forening. Enten du er med i et korps og spiller musikk eller holder på med korpsdrill, vil du ha mange morsomme stunder sammen med vennene dine i korpset. Sammen skal dere spille på 17. mai med mange andre dyktige korps, utvikles som musikanter og gjøre spennende turer.

Å drive et korps koster penger. Ifølge Norges Musikkorps Forbund er de største utgiftene kostnadene for dirigent, undervisning og kjøpe nye instrumenter. For å redusere kostnader for medlemmer og foreldre er det viktig å ha en enkel og risikofri måte å tjene penger på.
 

Derfor er kakesalg en god ting for korps:

 • Etterspurte produkter. Nordkak har eksistert siden 1988 og mange kjenner vårt utvalg av kaker, søtsaker og knekkebrød. De vet at Nordkak opprettholder god kvalitet og at produktene smaker godt.

 • En effektiv måte å selge på. Med webshopen selger kakene i prinsipp av seg selv og du kan fokusere på det du syntes er mest morsomt – å spille!

 • Ingen usolgte produkter. Ved å bruke salgskatalog og webshop, vet dere i korpset nøyaktig hvor mange bokser som selges og slipper å sitte igjen med usolgte bokser.

 • Ingen forhåndsbetaling. Etter kakeleveransen får dere god tid til å dele ut boksene til kundene deres, få betalt for godsakene og betale fakturaen til Nordkak.

 • Mulighet å selge på avstand. La kundene bestille via webshopen, bli enige om leveranstid og sett boksene utenfor døren. Så kan kundene vippse for boksene.

Tjen penger på dugnad for korpset ved hjelp av webshopen

Mine sider gir dere full oversikt over kakesalget. På Mine sider kan dere registrere kundenes bestillinger og følge salget. Her kan dere selv se hvordan dere nærmer dere målet og bli enda mer gira.

Gjennom Mine sider får dere også tilgang til deres personlige webshop. Webshopen er kakebutikken som alltid er åpen. Gjennom å maile webshoplinken til slekt og venner eller dele linken på sosiale medier får så mange som mulig sjansen til å kjøpe gode kaker, kjempegodt godteri eller knasende knekkebrød. Og dere får inn mer penger til korpset!
 
Psst! De dugnadsgruppene som selger flest antall bokser bruker både salgskataloger og webshopen.

Nordkak shop

Kontakt oss

69 31 76 00 kundeservice@nordkak.no Hverdager: 07.30-17.30

Nordkak
Torpebaugen 8
1738 BORGENHAUGEN

Integritetspolicy

Kjøpe produkter

Vil du kjøpe våre produkter?

Les mer

Sider

Om Nordkak:

Siden 1988 har vårt konsept vært det samme. Vi vil ganske enkelt tilby skoleklasser, idrettsklubber, foreninger, russegjenger og dugnadsgrupper en god og risikofri måte å tjene penger på. Penger som kan brukes f.eks. til klasseturer og treningsleire.

Barnekreft logo Carbon offset logo Grön punkt logo