Mine siderBestill gratis infopakke

 

Hemmeligheten bak en vellykket dugnad

En vellykket dugnad er en dugnad der ingen føler at det er for mye jobb, at gjennomføringen går greit, at produktene er enkle å selge og at man når det målet man ønsker. Har du ikke gjennomført en slik dugnad tidligere er det vanskelig å vite hvordan, men heldigvis er det mange som har gjort dette tidligere, og de har delt sine tips med oss slik at vi kan dele dem med dere. Nå er det jo ikke slik at alt passer alle. Det er jo stor forskjell på å være en stor eller en liten gruppe, så tipsene under er ikke ment som en oppskrift, men heller som et utvalg gode råd hvor du kan hente inspirasjon når dere skal i gang med deres dugnad. Lurer du på hvordan en dugnad med Nordkak fungerer kan du se her

Spør dere selv om, hvor mye, hva, og når?

Dette er kritiske spørsmål når man starter planlegging av dugnaden.
 
OM: Er det stemning i gruppen for å gjøre en innsats?
 
HVOR MYE:
Hvor mange penger trenger man for å nå målet?
 
HVA: Hva skal man gjøre/selge?
 
NÅR:
Når trenger man pengene. Skal man forsøke å tjene alle pengene man trenger på en salgsperiode, eller dele opp i 
flere mindre perioder?

For å finne ut hvor mange bokser dere må selge for å nå målet kan dere bruke vår enkle kalkulator.

Hvor mye vil dere tjene?

Gjennomsnitt pr. selger er 28 bokser. Selger man med katalog er gjennomsnittet høyere.

Vil dere også tjene penger?

Bestill gratis infopakke

Gi god informasjon i forkant.

Informer alle som skal selge om dugnaden i god tid. Fortell alle nøyaktig hva dere skal tjene penger til, hvor mye dere trenger og hva som kreves av hver enkelt for å nå målet. På den måten blir det ikke noen overraskelse når salgsperioden kommer.
Informerer du lang tid i forveien kan det være lurt å gjøre dette enten ved lapper som deles ut eller på mail. På den måten vil de ha informasjonen tilgjengelig dersom de trenger den.

Motiverte selgere selger mest

Vi har sett videoer av bedriftsledere, enten det er dagligvarekjeder, hotellkjeder eller mobilselskaper stå foran et samlet salgskorps og holde yrende motivasjonstaler. Hvorfor ikke lage deres eget lille arrangement. Inviter gjengen den dagen dere skal starte salget. Inviter på saft/kaffe og boller og gjør det til en hyggelig sammenkomst. På møtet kan dere gi alle selgerne tips til hvordan de kan selge mye og evt. Informere om konkurransen hvor den som selger mest blir premiert.
 
Motivasjon bør være det viktigste på dette møtet. Skal dere tjene penger til en reise så vis fine bilder fra reisemålet. Er det drakter eller utstyr som er målet så hør med leverandøren om dere kan låne noen eksempler dere kan vise fram.
 
På dette møtet kan dere også informere om og vise fram Mine Sider. Dette er en gylden anledning til å sørge for at alle selgerne blir registrert.
 
Det er smart å bruke sosiale medier i salget. Vis gjerne fram disse gode tipsene for å selge på facebook.
 
Informer om den praktiske gjennomføringen av dugnaden. Mest viktig er:

  • Hvor lang tid kan de bruke på å selge?

  • Når og hvor blir produktene levert?

  • Hvor skal de sende betalingen?

  • Hva skjer ved for sen betaling?

Hold kontakten underveis i salgsperioden.

Dere har sikkert en e-postliste, facebook-gruppe eller bruker Spond eller et annet verktøy for å snakke med alle i gruppen. Bruk den flittig underveis. Del erfaringer og tips med hverandre så alle får vite hva som fungerer best. Konkurrerer dere om hvem som har solgt mest så kan det være lurt å spare informasjon om hvordan hver enkelt ligger an til salget er ferdig. Ligger man langt ned på listen kan det virke demotiverende. Gi ros og hei på alle på ”laget”.

Bestill gratis infopakke og kom i gang direkte

Infopakken inneholder

  • Salgskataloger
  • Infobrosjyre
  • En vareprøve
Lurer du på noe, kan du bare ta kontakt med oss så hjelper vi deg!

Infopakken inneholder alt du behøver for å starte salget

Tips: 2 kataloger pr. selger

Kontakt oss

69 31 76 00 info@nordkak.no

Nordkak
Torpebaugen 8
1738 BORGENHAUGEN

Integritetspolicy

Dugnad - Nordkak AS og Dugnaden AS samarbeider

Kjøpe produkter

Vil du kjøpe våre produkter?

Les mer

Sider

Om Nordkak:

Siden 1988 har vårt konsept vært det samme. Vi vil ganske enkelt tilby skoleklasser, idrettsklubber, foreninger, russegjenger og dugnadsgrupper en god og risikofri måte å tjene penger på. Penger som kan brukes f.eks. til klasseturer og treningsleire.