Bakkelokka

Så enkelt kan dere tjene penger til foreningen deres

Bestill gratis infopakke

Ved å selge Nordkaks populære kaker, knekkebrød og godteri kan dere enkelt tjene penger til morsomme aktiviteter og nødvendige utgifter for foreningen. Her er tips for hvordan dere kan fylle foreningskassen!

Kråkerøy IL

 
Lettsolgte kaker styrker foreningens økonomi.

Kakesalg er Kråkerøy IL Gutter-12s suksessoppskrift for å finansiere klubbens kostnader. Ved å selge Nordkaks produkter får spillere i laget råd til nye drakter, å dra på cuper og gjøre andre spennende aktiviteter. Lagets trener, Ole Morten Bævre, synes fortjenesten fra kakesalget er veldig stor i forhold til lagets innsats og tiden de bruker. Lettjente penger helt enkelt!

Les mer om hva fotballspillerne gjorde for å tjene penger til Kråkerøy
 

2Dance

 
Kakesalg – en bra dugnad for en forening

Å drive en danseklubb på høyt nivå koster penger. Klubben 2Dance talentfulle dansere deltar i både nasjonale og internasjonale konkurranser. I tillegg drar de på treningsturer. For å tjene penger til foreningen deres, selger danserne kaker, søtsaker og knekkebrød. Kakesalget har fungert bra og danseklubben har fått mange faste kunder som kjøper bokser år etter år.

Les mer om hvordan de gjorde for å tjene penger til 2Dance

Foreningssalg for felles mål

Engasjementet i foreninger er vanligvis ideell og mange forskjellige aktiviteter er nødvendige for å få økonomien til å gå rundt. Det er her salget av Nordkaks produkter kommer inn.

For at en salgsaktivitet skal fungere i foreningen, er det viktig at den er enkel å gjennomføre. Vi tror at populære og lettsolgte produkter er den beste forutsetningen for at medlemmene skal engasjere seg og synes at salget er enkelt og morsomt. Mange av Nordkaks produkter er klassikere: Lillebrors Karamellblanding og Mammas Sjokoladeboller er ekte favoritter som mange kjøper igjen og igjen.

Men det er ikke bare kaker og godteri i sortimentet. For de som ønsker et sunnere alternativ, er det også flere typer knekkebrød å velge mellom. Vårt brede sortiment øker salget og gjør produktene tilgjengelige for salg hele året.

Nordkak bokser

Utfordringer med foreningssalg

Det er en forskjell å selge for å tjene penger til laget og å gjøre et salg for å fylle foreningskassa. Laget trenger ofte å skaffe penger for å kunne reise på cuper og treningsleir, mens foreningen kan trenge å finansiere en oppussing av klubbhuset, en ny gressmatte eller vil ha en buffer for uforutsette utgifter.

Å administrere et salg med mange medlemmer er lett en utfordring. Et tips er å utnevne en kontaktperson i hvert lag for å hjelpe til med administrasjonen. Foreningens behov kan også ses på som "langt borte" for medlemmene og derfor kan det være vanskelig å vekke engasjement til å fylle opp foreningskassa.
 

Tjen penger til foreningen - tips om hvordan dere kan øke motivasjonen

• Beskriv målet så tydelig som mulig (f.eks. En ny gressmatte).

• Forklar hvorfor selgernes innsats er så viktig.

• Fortell at det er til nytte for alle.

For å øke engasjementet ytterligere, kan dere bestemme et antall bokser som hvert lag skal selge for å tjene penger til foreningen. Hvis laget selger mer enn disse bokser, går den fortjenesten til spillernes lag.

Mine sider

Nå er det enda lettere å tjene penger til foreningen din

Her er to hjelpemidler for å forenkle foreningens kakesalg:

 • Mine sider: Mine sider gjør det lettere å foreningens administrasjon og forenkle kommunikasjon med kontaktene gjennom en smart meldingsfunksjon.

 • Webshopen: Å vise produktene til så mange som mulig øker salget. Gjennom Mine sider får de selgende medlemmene tilgang til webshopen som de kan dele på sosiale medier og vise til alle de kjenner. Å bruke både webshopen og den tradisjonelle salgskatalogen har vist seg å gi de beste resultatene. Les mer om at tjene penger på distans

Vil dere også tjene penger?

Bestill gratis infopakke

Enkelt er bra. Andre fordeler med å selge Nordkaks produkter er at foreningen ikke har noen utlegg på forhånd. Dere betaler først når dere har solgt ferdig – og bare for de boksene dere har solgt. Minst 32 kroner av salgsprisen på 80 kroner går direkte til klubben. Jo mer dere selger, desto høyere blir fortjenesten per solgte boks til foreningen. Dessuten kan dere starte salget akkurat når det passer dere. Det er bare å bestille en infopakke så er dere i gang!

Her er noen av utgiftene en idrettsforening har

 1. Konkurranse/trening

 2. Husleie

 3. Anlegg

 4. Utstyr/Material

 5. Kontor/administrasjon

 6. Øvrige kostnader

 

Viktigheten av å være i en forening

Å være aktiv i en forening gir mange helsemessige fordeler. Dette gjelder spesielt for unge mennesker. Ifølge en internasjonal studie, der nærmere 2000 17-åringer ble spurt, svarte foreningsaktive ungdommer at de var mer fornøyde med livet og så lysere på fremtiden enn ungdommer på samme alder som ikke var en del av en forening. Det er også en vanlig tro at et aktivt foreningsliv hindrer unge i å falle i dårlig selskap og bli fanget i forskjellige typer misbruk. Så det er en viktig jobb dere gjør i foreningene.
 

Fagerstrand

Kontakt oss

 • Hverdager: 07.30 – 17.00
 • Nordkak
  Torpebaugen 8
  1738 BORGENHAUGEN
 • Barnekreft foreningen
 • Grön Punkt Norge
 • Experian

 
Vi tilbyr klasser, lag og russegrupper en enkel måte å tjene penger på, for å nå sine mål.