Klassen til topps med Nordkak

- Fordelen med kakebokser er at det er lettsolgte produkter. Alle har en favoritt, sier Sandra Sørvik-Eivindsen. Som foreldrekontakt på femtetrinn ved Algarheim skole er hun i gang med å organisere andre runde med dugnad til inntekt for klassetur til Galdhøpiggen. Gode erfaringer og god kundeservice gjorde at valget falt på Nordkak. 

Det er tradisjon ved Algarheim skole på Jessheim å reise på leirskole til Galdhøpiggen. Mange av dagens femteklassinger har eldre søsken som har vært på den samme turen, og nå har de begynt å glede seg til å oppleve toppen av Norge. 

Enkelt med Mine sider og webshop

Som foreldrekontakt har hovedoppgaven vært å oppmuntre og motivere. Sandra har organisert dugnad for skoleklasser tidligere, både for femteklassingene og for storesøsterens trinn. Det var de gode erfaringene derfra som gjorde at valget falt på Nordkak igjen. 

– Den største fordelen med Nordkak er at det er lettvint, både å organisere og å selge, sier hun. Hun forteller at det er veldig oversiktlig med Mine sider og webshopen. 

– Det sparer masse tid både for den som skal ha hovedansvaret og for den enkelte. Det er bare å legge inn og sende, og så kommer boksene levert samlet. Nordkak har vært behjelpelige og enkle å forholde seg til. Det er veldig god kundeservice. Med webshopen kan hver enkelt elev og forelder dele sin side med naboer, venner og familie.

 – Etter at barna har gått rundt i nabolaget og ringt til familie og venner, hjelper vi foreldrene med å dele lenken i sosiale medier. På denne måten får vi solgt enda mer og samlet inn mest mulig penger slik at alle elevene kan få være med på klasseturen.

Samhold i dugnadsarbeid

Turen til Galdhøpiggen blir et høydepunkt på mange måter. For mange av elevene blir det deres første opplevelse med den norske fjellheimen. 

– Det blir et minne for livet, forteller Sandra og legger til: - I hvert fall hvis det blir fint vær. Er det tåke, blir det samholdet som blir stående igjen, ler hun. 

Nettopp samhold er det Sandra trekker frem som en positiv opplevelse med å selge kaker, karameller, kjeks og knekkebrød fra Nordkak. 

– Det er ikke bare selve klasseturen som er samlende, men også det å tjene inn til et felles mål og la barna erfare at man må spare for å kunne reise på tur. Sandra forteller at det har vært barna som har gjort jobben, med foreldrene som gode hjelpere.

 – Barna har gått rundt i nabolaget der de bor, og selv spurt familie og venner om de vil kjøpe. Dette lærer de masse av, skryter hun.

- Jeg synes det er veldig gøy å selge og det er lett, for alle vil ha kaker, forteller Lukas. 

– Mange er snille, og kake er jo godt, istemmer Emilian. De fleste elevene har gode erfaringer med å selge. 

– Et godt tips er å spørre alle man kjenner om de vil ha noe godt, sier Omar. Som foreldrekontakt har Sandra gått all in og kvalitetssikret. 

– Jeg vil mye heller selge kaker enn andre ting. Vi har fått mange faste kunder, som lurer på når vi skal selge kakebokser igjen. Dessuten er det ikke bare kaker, det er både kaker, karameller, mellombarer og knekkebrød. Og selv har jeg nok smakt på alle, innrømmer hun. 

Tips fra femtetrinn ved Algarheim skole:

 • Legg salgsperioden til et tidspunkt der ikke «alle andre» selger ting

 • Motiver og oppfordre barna til å delta i dugnaden 

 • Bruk webshopen aktivt for å øke salget

 

Algarheim skole, 5. Trinn

Vi tjente 48.360 kr

Salgsfakta

Antall salg1 stk.
Fortjeneste siste salgkr 48.360

Kontakt oss

 • Åpningstider sommerUke 25: 07.30 – 16.00. Stengt 21 juni
  Uke 26 & 27: 07.30 - 14.00.
  Uke 28: 08.00 – 12.00.
  Uke 29, 30 & 31: Stengt for sommerferie.
  Uke 32: 07.30 - 14.00.
  Uke 33 og framover: 07.30 – 17.00 som vanlig igjen.
  Vi på Nordkak ønsker dere en herlig sommer!
 • Nordkak
  Torpebaugen 8
  1738 BORGENHAUGEN
 • Barnekreft foreningen
 • Grön Punkt Norge
 • Experian

 
Vi tilbyr klasser, lag og russegrupper en enkel måte å tjene penger på, for å nå sine mål.