2STA på Årdal VGS skal til Berlin!

Klasse 2STA på Årdal vgs sparer til klassetur til Berlin i Tyskland neste høst. For å kunne dra på turen, så har salg av Nordkaks kakebokser vært en viktig del av finansieringen for de 21 elevene i klassen. «Jeg har vært engasjert i mange tidligere klasser som har solgt med godt resultat, så dette er faktisk ellevte gangen jeg har vært kontaktperson for kakesalget», forteller en blid Monica Vigdal, rådgiver på Årdal vidaregåande skule. Skolen ligger lengst inn i Sognefjorden med Jotunheimen som nærmeste nabo, og med en fantastisk natur.

Tradisjon med Berlintur på Årdal vidaregåande skule

Det har i flere år vært en tradisjon å reise på klassetur til Tyskland for avgangsklassen på videregående. Elevene på skolen har tysk som fremmedspråk. Derfor har de i mange år reist til Berlin for både en faglig, kulturell og sosial klassetur. 

Turen varer i sju dager. Skolen arrangerer sin egen reise ut fra mange års erfaring, og det fungerer meget bra. Det starter med egen buss til Oslo, og videre med ferja Color Fantasy til Kiel. Bare det er jo gøy med masse muligheter for god mat og aktiviteter ombord på båten. Framme i Kiel går ferden videre til konsentrasjonsleiren KZ Sachsenhausen for et studiebesøk. Der møter klassen den faste guiden Annika, som er med under hele oppholdet i Tyskland. Det er kjempebra å ha med en hyggelig guide og det bidrar til at elevene får mye mer ut av turen, rent kunnskapsmessig og kulturelt.  

Mye å se og lære i Berlin

I Berlin er det et fullspekket skjema, i egen buss og med Annika som guide. Byrundtur og besøk i  Stasifengselet  Hohenschönhausen står på planen. For at det ikke skal bli altfor oppstyrt så er det også lagt inn en fridag som elevene kan bruke som de ønsker. Det er så mye å se og gjøre i Berlin, så denne dagen kan man for eksempel besøke Berlin Zoo, som er et av de største i verden. Man kan dra til Museumsinsel, en øy med mange forskjellige museer. Teletårnet på 207 meter har en fantastisk utsikt, og på Alexanderplatz er det også et stort kjøpesenter for de som vil shoppe litt. 

Et fast innslag på turen er også et besøk i Potsdam, rett utenfor Berlin, med besøk av de spektakulære historiske slottene Sanssouci og Cecilienhof.

Kakesalg er en viktig faktor for å tjene penger til turen 

I Årdal er salg av Nordkaks produkter godt kjent gjennom flere år, og mange har sine egne favoritter som de gjerne kjøper igjen og igjen. Produktene er lettsolgte, og skolen får mye skryt over god kvalitet og velsmakende kaker. Det gjør det selvsagt også mye hyggeligere å selge når kundene er fornøyde. 

Favorittene har vært Lillebrors Beste Karamellblanding, Mormors Doble Sjokoladeflarn og Sofias Sure Godteri. 

«Boksene blir solgt på flere måter. Vi legger ut på Facebook og andre sosiale medier. Vi selger også en del til bedrifter i bygda. Noen har også gått rundt i nabolagene og solgt på den tradisjonelle måten -  banket på dører og spurt høflig om de vil kjøpe. Dette har fungert meget bra for oss, vi har solgt mye og er veldig fornøyde med salget. Og har det vært noe vi lurer på, har vi fått god og rask hjelp av Nordkak», avslutter Monica med et smil. 

3 salgstips

 • Bruk sosiale medier og selg gjerne på arbeidsplasser.

 • God planlegging i forkant tid gjør selgerne klare og motiverte når salget starter.

 • Vær tidlig ute med bestilling.
   

Skribent: Hans Sperre

 

Årdal VGS, klasse 2STA

Vi tjente 85.015 kr

Klasse 2STA Årdal v.g. skule

Klasse 2STA Årdal v.g. skule

Klasse 2STA Årdal v.g. skuleMonic Vigdal, rådgiver på Årdal vgs

Salgsfakta

Antall salg11 stk.
Antall deltakere21 stk.
Fortjeneste totaltkr 407.725
Fortjeneste siste salgkr 85.015

Kontakt oss

 • Åpningstider sommerUke 25: 07.30 – 16.00. Stengt 21 juni
  Uke 26 & 27: 07.30 - 14.00.
  Uke 28: 08.00 – 12.00.
  Uke 29, 30 & 31: Stengt for sommerferie.
  Uke 32: 07.30 - 14.00.
  Uke 33 og framover: 07.30 – 17.00 som vanlig igjen.
  Vi på Nordkak ønsker dere en herlig sommer!
 • Nordkak
  Torpebaugen 8
  1738 BORGENHAUGEN
 • Barnekreft foreningen
 • Grön Punkt Norge
 • Experian

 
Vi tilbyr klasser, lag og russegrupper en enkel måte å tjene penger på, for å nå sine mål.