20 år med kakesalg og selger stadig mer

Tormod Andersen er lærer for 9. klasse ved Gudeberg skole i Fredrikstad. Første gang han forsøkte kakesalg med Nordkak var for 20 år siden. Siden den gang har det blitt tusenvis av bokser.

-Ja, vi måtte jo ha inn penger til tur så noe måtte vi jo prøve – og tilfeldigvis ble det disse boksene. Og siden den gang, har det blitt kakesalg med Nordkak for hvert eneste klassekull, sier den erfarne læreren. -Det viste seg jo å være lettjente penger da, sier han på sjarmerende østfoldsk. Vi merket fort at folk likte kakene godt og ville ha mer. Valget er derfor enkelt når vi skal samle inn penger til tur og skal velge dugnad.

Selger mer med ny metode

-I mange år kjøpte vi inn de kakene vi trodde at folk ville ha og gikk rundt og solgte. Det hendte jo da at noen ville ha noen av kakeslagene vi ikke hadde bestilt. Nå gjør vi noe som er mye enklere og selger langt flere bokser, fortsetter han. Vi selger nemlig gjennom katalog. På den måten har vi med oss absolutt hele sortimentet når vi selger, uten at vi behøver å bære med oss noe mer enn en brosjyre og bestillingsark. Da får folk bestille det de liker, og derfor blir det enklere å selge enda flere bokser enn på den gammeldagse måten. Når vi har fått inn bestillingene, sender vi de til Nordkak, som leverer boksene til oss i løpet av noen dager. Elevene får med seg hver sine bokser og leverer de ut til kundene sine og er dermed ferdig med dugnaden sin. Enkelt og lønnsomt, rett og slett, smiler han.

Lettsolgt

På spørsmål om hvorfor kakene er så lettsolgte, er han klokkeklar.

-Folk kjenner jo til boksene fra Nordkak og har sine favoritter som de veldig gjerne vil kose seg med. Vi trenger derfor ikke forklare så veldig nøye hva vi selger, når de ser bildene av boksene. «Åjaaaa, den liker jeg godt» er noe vi ofte hører når de ser på katalogen med bildene av boksene.

Hvor mye kan man tjene?

-Disse to omgangene med 9. klasse har vi tjent ca 39.000 kroner på, men jeg har vært med på salg der vi har tjent rundt 70.000,- så det er greie penger å ta med seg når du skal på tur. Elevene har vært veldig flinke og tatt med seg katalogen rundt og solgt. I tillegg er det en del foreldre som har hjulpet til. Hvor mye man kan tjene er egentlig bare opp til hvor mange ganger dere vil selge, sier han.

Økonomisk trygt

Vi tar jo ingen sjanser med denne salgsformen heller, fortsetter Tormod. Alt har vi jo bestillinger på fra kundene våre, så vi sitter ikke igjen med noe restlager. På toppen av dette, slipper vi å legge ut penger når vi bestiller også... Nordkak har nemlig så lang betalingstid at vi rekker å både selge boksene og få inn pengene før regningen fra Nordkak forfaller. Så jeg vil vel si at det er både lønnsomt og trygt, smiler han.

Bornholm neste

Klassen gleder seg stort når de snart skal på tur i 10. klasse. -Pengene vi har tjent skal vi bruke til klasseturen til Bornholm i Danmark i høstferien, sier Jakob, en av guttene i klassen. Luna, en av jentene, skyter inn; -Og så skal vi bo i små hytter, dra på sykkelturer og utforske området. Det blir veldig moro, smiler hun.

Anbefaler andre klasser å gjøre det samme

-For å gi andre klasser tips om en dugnadsform som gir klingende mynt i klassekassa, kan jeg bare si at denne måten er både lønnsom, enkel og trygg, avslutter læreren som med sine klasser gjennom årene har solgt flere tusen bokser og setter stadig nye salgsrekorder.

 

Gudeberg skole, 9. klasse

Vi tjente 14.600 kr

Salgsfakta

Antall salg2 stk.
Fortjeneste totaltkr 39.000
Fortjeneste siste salgkr 14.600

Kontakt oss

  • Hverdager: 07.30 – 17.00
  • Nordkak
    Torpebaugen 8
    1738 BORGENHAUGEN
  • Barnekreft foreningen
  • Grön Punkt Norge
  • Experian

 
Vi tilbyr klasser, lag og russegrupper en enkel måte å tjene penger på, for å nå sine mål.