Hardtskytende håndballjenter er treffsikre kakeselgere

Vi møter Lise Christin Jensen i Kråkerøyhallen like utenfor Fredrikstad. Hun er dugnadsansvarlig for Kråkerøy IL jenter-13, en aktiv klubb med over 20 hardtskytende jenter. Denne dagen øver de blant annet på målskyting, og det er på nippet at fotografen ikke må forlate åstedet med blåveis, etter å ha vært litt for nær målet. Noen ganger har man mer flaks en vett. 

Etter å ha sett eksplosive tendenser på banen, tar vi med Lise Christin til et litt tryggere sted, utenfor hallen for å slå av en prat. Vi lurer på hva som fikk dem til å begynne med kakesalg? 

– Det var vel så enkelt at vi fikk en brosjyre i posten, som viste oss eksempler på hvor mye vi kunne tjene på å selge et visst antall bokser. I tillegg hadde noen foreldre vært borti Nordkak tidligere, i forbindelse med eldre søskens klubbkasser. Derfra var veien veldig kort til vi hadde alt salgsverktøyet i hende, sier hun.

Hvordan solgte dere?

– Vi solgte rett og slett på katalog. Det vil si at vi gikk rundt til venner og kjente med katalogen og viste fram hva de kunne bestille. Vi brukte også facebook og postet bilder av kakeboksene, og bestillingene lot ikke vente på seg. Fordelen var at vi visste akkurat hvor mange bokser vi hadde solgt av hvilket slag og kunne bestille akkurat disse. Treffsikkert, kan du si. Etter noen dager kom boksene fra Nordkak, levert på døra, og vi hadde kun utdelingsjobben igjen. Regningen til Nordkak hadde vi så lang kreditt på, at vi hadde for lengst fått inn pengene fra kundene.

Var det vanskelig å selge?

– Det er jo litt uvant for noen i begynnelsen, men man kommer raskt inn i det. Det å selge på katalog i stedet for å gå rundt med bokser var også ganske enkelt. Faktisk ble vi litt overrasket over hvor mange som faktisk ønsket å kjøpe dem. Mange kjenner jo disse boksene fra andre som har solgt dem, og det gjør salgsjobben enklere. Folk har til og med sine egne favoritter! Jeg fikk overraskende nok en telefon fra en mann jeg ikke kjenner, som ønsket å kjøpe kakebokser til jul. Enklere salg enn det, er vel vanskelig å få til, ler Stine.

Hvor mye har dere tjent?

– På siste salg har vi faktisk dratt inn 32.000 kroner. Med disse pengene har jentene fått seg både nye drakter og bager, avslutter den fornøyde dugnadslederen.

 

Kråkerøy IL jenter-13

Vi tjente 30.000 kr

Salgsfakta

Antall salg2 stk.
Fortjeneste totaltkr 61.500
Fortjeneste siste salgkr 30.000

Antall solgte bokser – 3 på topp

Lillebrors Beste Karamellblanding275 stk.
Mammas Sjokoladeboller183 stk.
Mormors Doble Sjokoladeflarn172 stk.

Kontakt oss

  • Hverdager: 07.30 – 17.00
  • Nordkak
    Torpebaugen 8
    1738 BORGENHAUGEN
  • Barnekreft foreningen
  • Zeromission
  • Grön Punkt Norge
  • Grön Punkt Norge

 
Vi tilbyr klasser, lag og russegrupper en enkel måte å tjene penger på, for å nå sine mål.