Avslutningstur til Tanumstrand og Liseberg med kakepenger

Vi møter Ole Morten Unum, kontaktlærer for 9F på Strupe ungdomsskole og tre av elevene, like før sommerferien. De har solgt bokser fra Nordkak for å fylle opp klassekassen.

-Jeg har hatt en klasse tidligere der jeg har kjørt et par runder med kakesalg. Det gikk så bra at det var naturlig å velge Nordkak på nytt som inntektskilde for klassekassen til denne klassen, innleder Ole Morten på spørsmål om hvorfor de valgte akkurat Nordkak.

– Det at det er lav risiko og at vi slipper å legge ut penger på forhånd, er viktig for oss. Så for vår del har dette vært den greieste måten å få penger inn i klassekassen på. Vi har jo hørt at man kan selge andre ting også, men synes at kakesalget har fungert fint, blant annet fordi alle elevene har klart å selge mye.

Selger med katalog

Ved siste salgsrunde har vi gått over til katalogsalg. Det har gjort til at vi har fått enda mer penger inn. Katalogsalg er både enklere og mer lønnsomt. I stedet for at vi får tilsendt et visst antall bokser som skal selges, får hver elev nå utdelt en katalog. Den tar de med seg rundt til venner, familie og naboer, og ber de om å peke ut hva de har lyst på fra katalogen. 

Aurora, en av elevene, er helt enig. – Etter at vi begynte med katalogsalg, ble det enda enklere. Jeg går bare rundt til naboene og spør dem hva de vil ha, så krysser jeg av. Kundene setter pris på at de kan velge helt selv hva de vil ha, sier hun.

– I katalogen har man jo hele sortimentet tilgjengelig, ikke som før da de bare kunne velge blant boksene som de hadde med seg. Totalt sett har det blitt veldig lønnsomt for oss, sier Ole Morten.

Salgstips

Aurora har også benyttet både Facebook og Snapchat med stort hell, kan hun fortelle.

Selma er en av de andre jentene i klassen. Hun forteller at i tillegg til å selge selv, har hun fått litt hjelp fra facebookprofilen til mammaen sin. Etter at hun la ut informasjon om kakene der, var det blant annet flere av kollegaene hennes som bestilte. 

Madeleine er også en av selgerne i klassen. Hun har stått for alt salget selv, og har solgt mange bokser, bare ved å gå rundt med katalogen og snakke med naboer og familie. 

Bading, grilling, volleyball og karuseller

– Vi sparer for å dra på tur til Tanumstrand i Sverige etter sommeren, svarer Madeleine på spørsmål om hva de skal bruke pengene til. Ole Morten skyter inn at det er mange morsomme aktiviteter som bading, grilling og volleyball der. Siden salget har gått så bra, ser det ut at vi også får råd til en busstur til Liseberg i løpet av oppholdet, sier han. 

Ole Morten forteller at de har tjent rundt tolv tusen kroner, denne runden. 

Samarbeidet med Nordkak

– Samarbeidet med Nordkak har gått smertefritt. En hyggelig person i andre enden har stått for alt og har sørget for levering av varer til tiden. Jeg ser ingen grunn til at jeg skal velge noe annet opplegg for klassekassa neste gang, avslutter den positive kontaktlæreren som nå først gleder seg til sommerferien.

 

Strupe ungdomsskole

Vi tjente 8.100 kr

Strupe ungdomsskole klasse 9F

Strupe ungdomsskole klasse 9F

Strupe ungdomsskole klasse 9FKonsentrert klasse 9F i timen. Lærer Ole Morten Unum

Salgsfakta

Antall salg3 stk.
Fortjeneste totaltkr 27.300
Fortjeneste siste salgkr 8.100

Antall solgte bokser – 3 på topp

Morfars Kjekssjokolade183 stk.
Mormors Doble Sjokoladeflarn182 stk.
Lillebrors Beste Karamellblanding170 stk.

Kontakt oss

 • Åpningstider sommerUke 25: 07.30 – 16.00. Stengt 21 juni
  Uke 26 & 27: 07.30 - 14.00.
  Uke 28: 08.00 – 12.00.
  Uke 29, 30 & 31: Stengt for sommerferie.
  Uke 32: 07.30 - 14.00.
  Uke 33 og framover: 07.30 – 17.00 som vanlig igjen.
  Vi på Nordkak ønsker dere en herlig sommer!
 • Nordkak
  Torpebaugen 8
  1738 BORGENHAUGEN
 • Barnekreft foreningen
 • Grön Punkt Norge
 • Experian

 
Vi tilbyr klasser, lag og russegrupper en enkel måte å tjene penger på, for å nå sine mål.