Ulefoss SF turngruppa har solgt kakebokser siden 90-tallet!

Vi i Turngruppa i Ulefoss Sportsforening har solgt kakebokser fra Nordkak siden slutten av 90-tallet. Kakeboksene er så godt innkjørt her i Ulefoss at man hver høst venter på at «turnkakene» skal komme! Denne tradisjonen, og at så mange venter på boksene, gjør det lett å selge, mange har sine egne favoritter som de kjøper igjen og igjen. Det er hele turngruppa som selger og det er drøyt 70 familier som er med på salget, og noen familier har jo mer enn et medlem i turngruppa også, forteller Gerd-Magny Gunhildgard, leder i turngruppa og dugnadssjef for kakesalget.

Bidrar til bedre virksomhet for turngruppa 

Vi har en voksende turngruppe i Ulefoss SF og er nå totalt ca 120 medlemmer. Da er det godt å få inn en del ekstra penger i klubbkassa gjennom kakesalget, sier Gerd-Magny. Når medlemmene ser at deres salgsinnsats gjør at virksomheten blir bedre og utvikles, er det også lettere å motivere selgerne for den årlige dugnaden med turnkakene. 

For å drive en bra turngruppe, er det mye man behøver å gjøre. Man behøver blant annet bra trenere, og det satser vi mye på, blant annet gjennom trenerkurs. Bra trenere er bare et område som overskuddet av kakesalget er med og bidrar til. En del av pengene bruker vi for eksempel til turnutstyr og apparater, og også til drakter for turnerne. En god og ordnet økonomi er viktig for en bra virksomhet for turngruppa og kakesalget bidrar sterkt til det. 

Mine sider og webshopen gjør det enkelt

Det fungerte tidligere også bra med salget av Nordkaks produkter, ellers hadde vi jo ikke solgt siden slutten av 90-tallet, men nå med Mine sider og webshopen har det blitt enda enklere. Tidligere bestilte vi inn det vi trodde vi skulle få solgt, og det skjedde noen ganger at visse sorter ble vi tomme for raskt, mens andre sorter behøvde vi kanskje å jobbe litt ekstra med for å få solgt. 

Men, dette var tidligere år, og for noen år siden så gikk vi isteden over til å bruke Mine sider og ta opp forhåndsbestillinger med hjelp av webshopen og salgskatalogene, og det fungerer så bra! Nå har vi tatt opp forhåndsbestillinger siden 2019, og det er klart å foretrekke for at då får alle kundene det de ønsker, det er lettere for meg som kontaktperson, og også lettere for selgerne. Mine sider og webshopen er kjempebra, sier en engasjert leder.

Alle legger inn sine egne bestillinger på Mine sider, og skulle noen behøve hjelp med det så ordner vi det på en enkel måte også. Her har Nordkak et bra og fleksibelt opplegg. Når salget er klart så er det lett å bestille via Mine sider. Vi får ut en full oversikt over det totale salget, og det følger også med lister på hva hver enkelt selger har solgt, det gjør det smidig ved utleveringen til selgerne. Etterbestillingsmuligheten er også veldig bra å ha, den har vi brukt hvert år. De store favorittene som vi selger mest av i Ulefoss er Mormors Doble Sjokoladeflarn og Lillebrors Beste Karamellblandig, ellers så er det bra å ha et bredt sortiment å velge på, fra kaker og godteri til knekkebrød, da øker salget. 

Når det gjelder leveringen så må jeg også få lov til å skryte litt ekstra av våre engasjerte pensjonister i turngruppa. Når lastebilen fra Schenker kommer med leveransen så stiller våre spreke pensjonister opp og bærer alle kassene opp i andre etasje i klubbhuset, dette er en veldig stor hjelp for oss og gjør det hele så mye lettere! 

Totalt sett er vi svært fornøyde, og skulle det være noe vi lurer på er det både enkelt å komme i kontakt med Nordkak, og vi får en meget god service. Det ligger i planene framover at vi skal fortsette å selge «turnkakene» her i Ulefoss, avslutter Gerd-Magny med et smil. 

Tre salgstips

 • Selg under en intensiv periode på ca 2-3 uker anbefaler vi. Sett en frist for siste bestillingsdag. 

 • Bruk webshopen og del den i ditt eget nettverk via sosiale medier, mail og meldinger.

 • Selg gjerne på arbeidsplasser og bedrifter med salgskatalogen, der blir det ofte mange bestillinger. Husk å spørre høflig, da blir det mange ja!

 

 

Ulefoss Sportsforening turngruppa

Vi tjente 51.420 kr

Gerd-Magny-Gunhildgard, leder Ulefoss SF Turn

Gerd-Magny-Gunhildgard, leder Ulefoss SF Turn

Gerd-Magny-Gunhildgard, leder Ulefoss SF TurnUlefoss SF gymnaster og trenere

Salgsfakta

Antall salg8 stk.
Fortjeneste totaltkr 396.075
Fortjeneste siste salgkr 51.420

Kontakt oss

 • Hverdager: 07.30 – 17.00
 • Nordkak
  Torpebaugen 8
  1738 BORGENHAUGEN
 • Barnekreft foreningen
 • Zeromission
 • Grön Punkt Norge
 • Grön Punkt Norge

 
Vi tilbyr klasser, lag og russegrupper en enkel måte å tjene penger på, for å nå sine mål.