9. trinn på Rakkestad ungdomsskole mot Berlin

9. trinn på Rakkestad ungdomsskole tjener inn penger til skoletur til Berlin med Aktive Fredsreiser på høsten i tiende klasse. Vi tar buss til Trelleborg, ferje til Rostock med overnatting på båten, og videre med buss til vi er framme i Berlin. En slik tur vil bli både viktig for å lære av hva som har skjedd i historien, og samtidig vil vi ha en hyggelig tur sammen med trinnet, forteller Ann-Merete Larsen Skykkelstad, engasjert forelder på 9. trinn på Rakkestad ungdomsskole. 

Skjemaet i Berlin er fullspekket med interessante og tenkeverdige holdepunkter. Vi skal blant annet se den historiske Brandenburger Tor og den tidligere tyske Riksdagen som lå i Berlin. Berlin-muren skal vi besøke og lære litt om delingen av Berlin samtidig. 

Stasimuseet, som viser hvordan det fryktede tyske hemmelige politiet opererte under kommunisttiden, skal vi også besøke. På samme tema skal vi også ha en forelesning fra et tidsvitne fra den kalde krigen, som forteller om hvordan det var å leve under Stasiregimet. 

En minnesseremoni for ofrene fra kommunisttiden skal vi delta i, og vi håper også at vi rekker å se Checkpoint Charlie, Topographie des Terrors, jødiske minnesmerket og Potsdamer Platz. Sist, men ikke minst, skal vi også besøke konsentrasjonsleiren KZ Sachsenhausen og kvinneleiren KZ Ravensbrück, for på plass å se to av stedene hvor nazistenes grusomheter under andre verdenskrig skjedde. Dette blir sikkert sterkt, men en viktig opplevelse for alle.

Som du ser så er det mange ting vi skal rekke, men vi skal også passe på å hygge oss, spise godt og ha det gøy sammen også, en slik tur vil styrke samholdet på trinnet, er jeg overbevist om, sier Ann-Merete. 

Grunnen til at vi valgte å selge kakebokser for finansiering av turen

Det koster en del å reise på denne turen til Berlin og når spørsmålet om hva de skulle gjøre for å finansiere deler av turen kom på tale, dukket forslaget om å selge Nordkaks produkter raskt opp. Både Ann-Merete og flere av de andre hadde tidligere gode erfaringer med å selge boksene fra Nordkak, og alle liker kaker, smiler Ann-Merete. 

En av tingene som er bra med å selge Nordkaks produkter er at det finnes mange alternativer å velge på for kundene. Det er foruten mange sorters kakebokser, også forskjellig godteri og karameller, og for de som ikke vil ha noe søtt så finnes det også flere slag knekkebrød. Det gjør at det finnes noe for alle, og gjør det klart enklere å selge flere bokser til samme kunde. Rett som det er så kommer det intressante nyheter fra Nordkak også, og det er også både artig og viktig for salget. Kombinasjonen av dette gjør det lettsolgt og når det er en god fortjeneste på salget, så var det lett å velge å selge kakebokser.

Dessuten er det mange i Rakkestad området som kjenner godt til Nordkak fra før, og produktene har godt rykte, det gjør det hyggelig å selge. 

Hvordan har dere solgt kakeboksene? 

Vi har solgt på flere måter. Det er alt fra å ringe rundt til familie og venner, ta med katalogen på arbeidsplasser, og å dele webshopen både på Facebook og andre sosiale medier. En del har også kontaktet kunder gjennom å sende webshopen på messenger og sms, andre har tatt en tur rundt i nabolaget med salgskatalogen. 

Bestselgerne for 9. trinn har vært Lillebrors Beste Karamellblanding, Mormors Doble Sjokoladeflarn, Ullas Punsjruller, Mammas Sjokoladeboller og Kaptein Kaspers Sjørøverlakris.

Mine sider og webshopen til stor hjelp

Mine sider har vært veldig bra for meg som kontaktperson. Oversikten som følger med leveringen har vært til stor hjelp. Den gjør det lettere for meg å fordele, og det er også bra for selgerne når de skal dele ut boksene. Mine sider gjør helt enkelt kommunikasjonen mye smidigere og enklere med hele gruppa. Webshopen gjør også salget klart smidigere og enklere. 

Totalt sett er vi veldig fornøyde med Nordkak! Det er god fortjeneste og vi har fått verdens beste service underveis, avslutter en blid og positiv Ann-Merete. 

3 salgstips

 • Ikke være redd for å ringe på i nabolaget.

 • Dele webshopen på facebook og også å sende den på messenger og sms.

 • Kontakte firmaer direkte kan gjøre at man selger mye. Noen firmaer har for å dele ut til kunder, og også som kos på spiserommet på jobben.

 

Skribent: Hans Sperre

 

9. trinn på Rakkestad ungdomsskole

Vi tjente 20.996 kr

9. trinn Rakkestad ungdomsskole

9. trinn Rakkestad ungdomsskole

9. trinn Rakkestad ungdomsskoleAnn-Merete Larsen Skykkelstad

Salgsfakta

Antall salg2 stk.
Antall deltakere70 stk.
Fortjeneste totaltkr 84.146
Fortjeneste siste salgkr 20.996

Kontakt oss

 • Åpningstider sommerUke 25: 07.30 – 16.00. Stengt 21 juni
  Uke 26 & 27: 07.30 - 14.00.
  Uke 28: 08.00 – 12.00.
  Uke 29, 30 & 31: Stengt for sommerferie.
  Uke 32: 07.30 - 14.00.
  Uke 33 og framover: 07.30 – 17.00 som vanlig igjen.
  Vi på Nordkak ønsker dere en herlig sommer!
 • Nordkak
  Torpebaugen 8
  1738 BORGENHAUGEN
 • Barnekreft foreningen
 • Grön Punkt Norge
 • Experian

 
Vi tilbyr klasser, lag og russegrupper en enkel måte å tjene penger på, for å nå sine mål.