Askimjentene sparer til leie av russebuss

Russejentene fra Askim er 30 jenter som sparer penger til først og fremst leie av russebuss, som koster en god del, men også til diverse russeutstyr. Gjengen planlegger også noen russeturer med bussen, og da bidrar salg av Nordkaks gode produkter godt på budsjettet til jentene, forteller Tommy Knudsen, pappa til en av jentene i russegjengen.

Planleggingen av russetiden begynte jentene med allerede i første klasse på videregående. Da dukket også spørsmålet opp om hvordan de skulle tjene penger til russetida, og de bestemte seg for å starte tidlig for at det ikke skulle bli så mye stress med innsamling når det begynte å nærme seg russetida. Men hva skulle de finne på av dugnader? 

Valgte å selge kakebokser på grunn av tidligere gode erfaringer

Grunnen til at russejentene begynte å selge Nordkaks gode produkter var at jeg hadde gode erfaringer fra tidligere med Nordkak, forteller Tommy. Helt tilbake til 2012 så smakte jeg kakene for første gangen, og syntes de smakte så godt at denne salgsdugnaden ville jeg ta med meg til en klasse på Askim ungdomsskole, når det ble aktuelt at de skulle selge for en klassetur i sin tid. Det ble suksess fra start og etter dette har vi solgt både med flere klasser på ungdomsskolen, håndballag, og for russegjengen til min eldste datter. Når også min yngste datter og russegjengen henns skulle i gang med dugnad var det et enkelt valg å anbefale de å selge Nordkaks kakebokser for inntekt til russetida de også, smiler Tommy. Dette har ikke jentene angret på, for de har solgt hele fire ganger etter det med meget godt resultat hver gang!

Lettsolgt og enkelt med webshopen og Mine sider

I og med at jeg har vært med på kakesalg så mange ganger, har jeg også fulgt med på utviklingen som Nordkak har gjort av systemet med Mine sider og webshopen. I «gamle» dager så var det egne excel lister og en del administrativt arbeid involvert i forbindelse med bestillingen. Det gikk jo greit det også, men nå som man har full oversikt salget via Mine sider, har jobben med å være kontaktperson minsket betydelig, sier Tommy. En stor hjelp ved utleveringen av kakeboksene for eksempel, er at det følger med en utskrift over både det totale salget og også over hva hver enkelt selger har solgt. Da er det enkelt å telle over totalen og også fordele boksene til selgerne.

Når det gjelder salget er det en klar fordel at det er velkjente produkter som jentene selger. Etter at den personlige webshopen til Nordkak har kommet så har det blitt enda enklere å selge. Jentene deler linken til webshopen via Facebook og andre sosiale medier, og bestillingene triller inn på den måten. Det er samtidig en effektiv salgsmåte å vise opp salgskatalogen i sitt eget kontaktnett og for eksempel legge ut katalogen på arbeidsplasser. Der får man ofte mange bestillinger. 

Det er nesten slik at kakeboksene selger seg selv i og med at kundene ofte har sine egne favoritter som de bestiller om og om igjen. De sortene våre kunder kjøper mest av er Mormors Doble Sjokoladeflarn, Lillebrors Beste Karamellblanding og Mammas Sjokoladeboller. Disse tre ligger på topp hos oss sesong etter sesong. 

Avslutningsvis kan jeg si at skulle det dukke opp et problem med et eller annet, så er det enkelt å kontakte Nordkak, så løser de det raskt, det setter jeg pris på som kontaktperson. Med lettsolgte produkter og et bra opplegg med Mine sider i tillegg, kan jeg absolutt anbefale dette til andre grupper, avslutter en positiv Tommy. 

Tre salgstips

 • Facebook dele linken til webshopen

 • Spre salgskatalogene på arbeidsplasser og gjerne besteforeldre! ;)

 • Spør på en blid og høflig måte de du kjenner, da får du mange ja!

 

Askimjentene russegruppe

Vi tjente 18.850 kr

Russejenter med Mammas Sjokoladeboller

Russejenter med Mammas Sjokoladeboller

Russejenter med Mammas SjokoladebollerTommy Knudsen, kontaktperson og pappa til en av jenteneRussejenter med Lillebrors Beste KaramellblandingRussejenter med Mormors Doble SjokoladeflarnRussejente med fine briller ;)

Salgsfakta

Antall salg4 stk.
Fortjeneste totaltkr 98.933
Fortjeneste siste salgkr 18.850

Kontakt oss

 • Hverdager: 07.30 – 17.00
 • Nordkak
  Torpebaugen 8
  1738 BORGENHAUGEN
 • Barnekreft foreningen
 • Grön Punkt Norge
 • Experian

 
Vi tilbyr klasser, lag og russegrupper en enkel måte å tjene penger på, for å nå sine mål.