Dugnad for 99 problems russejenter - Russebuss med duft av kaker

"Det er jo egentlig kaker som selger seg selv", innleder Marthe med et smil. Hun er en av sytten jenter i Fredrikstad som har gått sammen om å spare til russebuss. Det er ikke før om halvannet år de er russ, men en russebuss er kostbart. Jentene har allerede hatt flere dugnader for russ allerede. Det gjelder å bruke tiden riktig og tjene mest mulig, er de alle enige om. 

Idéen om å selge kaker ble lansert av noen jenter som hadde solgt kaker gjennom håndballklubben. De visste at dette var en forholdsvis enkel jobb.

"Mange har jo et forhold til kakene og vil gjerne ha de igjen", fortsetter Marthe.

"Det er mange gode kaker med god kvalitet, så da vil mange ha", skyter Ella inn.

Sofie sier at det holder å fortelle på facebook at man selger kaker og gå litt rundt i nabolaget.

"Chill" dugnad med lettsolgte produkter

"Det er egentlig en ganske chill dugnad, så jeg anbefaler det er absolutt noe å anbefale til andre som vil finansiere russebussen sin", sier Marthe. Hun synes også at det er fint at de ikke var forpliktet til å kjøpe et visst antall bokser og at de kunne bestille etter at de selv hadde solgt ved å bruke salgsbrosjyrene. På den måten fikk satt de ikke igjen med en eneste boks. Jentene kan fortelle at flere av jentene måtte sende inn en tilleggsbestilling, fordi flere ønsket kaker etter at de hadde sendt inn første bestilling.

"Jeg for eksempel, har solgt 30 bokser, helt uten stress, bare ved å legge ut noen poster på Facebook" forteller Hannah med et stort smil. Hannah forteller videre at hun har solgt flere bokser med knekkebrød enn kaker. "De er kjempepopulære", sier hun.

Sofie, som administrer kakesalget, kan avsløre at de har tjent omtrent 8000 kroner i løpet av to uker, og de er alle enige om at dette var letttjente penger.

På spørsmål om hva slags buss de skal kjøpe, svarer de at det kanskje blir en rutebuss som de skal bygge om. Fordelen er at rutebusser er i god teknisk stand. Samtidig vet de at det er både kostbart og mye arbeid å gjøre selve ombyggingen. "Men vi satser jo på å få hjelp av foreldrene våre til ombyggingen", avslutter de vordene russejentene som har gensere med påskriften "99 problems, but a bus ain´t one of them".

 

99 problems russejenter

Vi tjente 8.000 kr

Salgsfakta

Antall salg1 stk.
Fortjeneste totaltkr 8.000
Fortjeneste siste salgkr 8.000

Antall solgte bokser – 3 på topp

Mormors Doble Sjokoladeflarn72 stk.
Lillebrors Beste Karamellblanding45 stk.
Mammas Sjokoladeboller44 stk.

Kontakt oss

  • Hverdager: 07.30 – 17.00
  • Nordkak
    Torpebaugen 8
    1738 BORGENHAUGEN
  • Barnekreft foreningen
  • Grön Punkt Norge
  • Experian

 
Vi tilbyr klasser, lag og russegrupper en enkel måte å tjene penger på, for å nå sine mål.