Det er aldri noe problem å få med seg folk til å selge kaker, de selger seg selv

- Vi valgte kakebokser fra Nordkak fordi de er populære og enkle å selge. Det har aldri vært noe problem å få med seg folk. De selger seg selv, smiler Susan Tinnion Fadum, foreldrekontakt i 9. klasse ved Kongseik ungdomsskole.

De siste årene har klassen samlet inn penger til klassetur. – Den første runden solgte vi over tusen bokser. Disse kakene er utrolig lettsolgte, forteller Susan Tinnion Fadum. Hun er foreldrekontakt for 9. klasse ved Kongseik ungdomsskole i Tønsberg, og ble tipset om Nordkak av søsteren sin. Hun forteller om en enkel jobb som dugnadsansvarlig. – Første gang satt vi tre i dugnadsgruppa med ansvaret og oversikten over alle bestillingene, men med nettløsningen kan hver enkelt selv gå inn og bestille. Etter at vi har opprettet webshopen, går hver enkelt selger inn og legger inn sin bestilling. Alle får hver sin link, og det er mindre rom for feil. Det betyr at det ikke er noen risiko for oss som er dugnadsansvarlige, sier hun. 

Med forhåndsbestilling leveres kun de kakeboksene som er solgt, og klassen sitter ikke igjen med et lager. - I klassen er vi så heldige å ha en mor med stor garasje. Da kommer lastebilen dit, vi pakker ut og fordeler, og så leverer hver enkelt det de har solgt. 

Niendeklassingene har klare råd til andre som vil selge kakebokser for å samle inn penger: 

- Legg det ut på Facebook, så kan de som vil ha selv gå inn på nettsiden og legge inn bestilling, sier Mathilde. – Da er det også enkelt for folk å dele videre, supplerer Tine. 

– Mange foreldre bruker nettverket sitt aktivt. Selv jobber jeg på sykehus og der solgte vi nesten 200 bokser alene den første runden, sier Susan. Hun forteller også om at de har fått tips direkte fra Nordkak om folk i nærområdet som har vært i kontakt for å få kjøpe de populære produktene. – Med kaker fra Nordkak er det aldri problemer med å få med seg folk, de selger seg selv!

Selv om det ofte er i foreldrenes nettverk man selger mange kaker, er de fleste elevene også ivrige selgere – og ikke minst hjelper mange til med å levere ut kakeboksene til venner og kjente. - Jeg har solgt veldig mange kaker, forteller Tine, og legger til: - Jeg har spist ganske mange også. 

Både Susan og elevene i niendeklasse ved Kongseik ungdomsskole anbefaler alle å selge kaker fra Nordkak når de skal samle inn penger til klassetur eller annet. 

Anbefaler dere andre å selge kaker? 

- Ja, kommer det unisont fra både foreldrekontakt Susan og elevene fra niendeklasse ved Kongseik ungdomsskole. Og selv om ikke alle er enige om hva som er den beste kaken, er alle enige om at de har en favoritt ... 

Tre tips fra Kongseik ungdomsskole: 

 • Bruk webshopen

 • Legg ut bestillingslink på Facebook

 • Få foreldre til å ta med seg salgskatalog på jobb

 • Selg til familie og venner, kakeboksene er fine julegaver! 

 

Kongseik ungdomsskole

Fortjeneste totalt 110.944 kr

Kongseik ungdomsskole

Kongseik ungdomsskole

Kongseik ungdomsskoleKongseik ungdomsskoleKongseik ungdomsskole

Salgsfakta

Antall salg3 stk.
Fortjeneste totaltkr 110.944

Kontakt oss

 • Åpningstider sommerUke 25: 07.30 – 16.00. Stengt 21 juni
  Uke 26 & 27: 07.30 - 14.00.
  Uke 28: 08.00 – 12.00.
  Uke 29, 30 & 31: Stengt for sommerferie.
  Uke 32: 07.30 - 14.00.
  Uke 33 og framover: 07.30 – 17.00 som vanlig igjen.
  Vi på Nordkak ønsker dere en herlig sommer!
 • Nordkak
  Torpebaugen 8
  1738 BORGENHAUGEN
 • Barnekreft foreningen
 • Grön Punkt Norge
 • Experian

 
Vi tilbyr klasser, lag og russegrupper en enkel måte å tjene penger på, for å nå sine mål.