8. trinn Veienmarka ungdomsskole fyller opp klassekassa

I fjor høst startet trinnet på ungdomsskolen. Da fikk alle 4 klasser på 8. trinn ved Veienmarka ungdomsskole tilbud om å være med på frivillig dugnad med salg av Nordkaks kakebokser. Det var hele 50 av elevene som ville delta i salget, med eller uten sine foresatte. Denne første salgsrunden hadde vi for å starte opp klassekassene i hver av de fire åttendeklassene på en fin og effektiv måte.

Pengene i klassekassa spares til feiring av avslutning i tiende klasse og andre formål foreldregruppa i hver klasse blir enige om. Så vi har ikke helt bestemt ennå hva vi skal gjøre for pengene, men det er fint å ha litt resurser i klassekassa, så kan vi finne på noe hyggelig for å styrke samholdet i klassene, forteller Julie Steinsveen og Renate Skalstad, to av de engasjerte foreldrene på 8. trinn.

Vi har god erfaring fra barneskolen med å selge kakebokser fra Nordkak

Det er den dugnaden hvor vi har sittet igjen med mest penger sett i forhold til innsatsen vi har lagt ned. I tillegg er det positivt for foreldresamarbeidet og indirekte for klassemiljøet at vi organiserer frivillig dugnadsarbeid for å få inn penger. På denne måten setter vi foreldre i gang en inkluderingskultur så flere familier kan flere bidra til klassekassene, når innbetalingen kan gjøres med dugnadstimer istedenfor bare innbetaling. Gratisprinsippet i skolen er viktig for oss, og at ingen skal utestenges. Og da må en finne gode måter å finansiere utgifter på, som ivaretar at alle elevene kan bli med på for eksempel festen ved skoleavslutning, uavhengig av om foreldrene deres har klart å betale inn kostnaden. 

Vi har solgt mye kakebokser online på sosiale medier i denne salgsrunden. Størsteparten av de solgte boksene ble registrert inn i webshopen av kundene selv. Dernest er det en del selgere som selv har notert i webshopen det de har fått solgt til nettverket sitt. Noen av selgerne har også brukt salgskatalogene og det er enkelt å legge inn bestillingene man får via katalogene inn på Mine sider for hver enkelt selger. En litt morsom opplevelse er at på barneskolen hadde vi artige stunder sammen med salg av bokser på det lokale kjøpesenteret, med noen i hareutkledning var det gøy å selge påskegodt blant annet, smiler Julie. 

Hvilke er favorittene blant Nordkaks produkter? 

For vårt klassetrinn er favorittboksen helt klart Lillebrors karameller. Slik har det vært i alle år hvor vi har solgt kakebokser. Mange setter pris på alternativer uten gluten og uten melk. Videre er Mormors sjokoladeflarn og Mammas sjokoladeboller svært populære og selger mye, men helt nye varianter er det også en del kunder som vil kjøpe.

Mine sider og webshopen gjør det enkelt for alle

Vi synes Mine sider og webshopen fungerer fint, og at løsningen for at kjøper selv registrerer hva de vil bestille er veldig bra. Vi er godt fornøyde med salget og hjelpen vi fikk underveis fra Nordkak! 

 Jeg vil også nevne at vår erfaring er at når barn og foreldre jobber med dugnad for klassen blir de som deltar litt bedre kjent med hverandre, som alltid er positivt, avslutter en blid Renate.

Tre salgstips 

 • Ha det gøy sammen! 

 • Vær tilgjengelig for mulige kunder på forskjellige arenaer, noen vil helst bestille online, andre vil heller bli spurt på telefon eller når en møtes av sine nære og kjære i nettverket. 

 • Ta et nei med godt humør! Kakene er så gode at boksene nærmest selger seg selv, dermed kan det godt hende at den neste du spør sier ja!

 

Veienmarka ungdomsskole 8. trinn

Vi tjente 38.520 kr

Julie Steinsveen og Renate Skalstad

Julie Steinsveen og Renate Skalstad

Julie Steinsveen og Renate SkalstadVeienmarka ungdomsskole 8. trinn

Salgsfakta

Antall salg1 stk.
Antall deltakere50 stk.
Fortjeneste totaltkr 38.520
Fortjeneste siste salgkr 38.520

Kontakt oss

 • Åpningstider sommerUke 25: 07.30 – 16.00. Stengt 21 juni
  Uke 26 & 27: 07.30 - 14.00.
  Uke 28: 08.00 – 12.00.
  Uke 29, 30 & 31: Stengt for sommerferie.
  Uke 32: 07.30 - 14.00.
  Uke 33 og framover: 07.30 – 17.00 som vanlig igjen.
  Vi på Nordkak ønsker dere en herlig sommer!
 • Nordkak
  Torpebaugen 8
  1738 BORGENHAUGEN
 • Barnekreft foreningen
 • Grön Punkt Norge
 • Experian

 
Vi tilbyr klasser, lag og russegrupper en enkel måte å tjene penger på, for å nå sine mål.