I sabotørenes fotspor

Det er en lystig gjeng vi møter, like før skoleferien begynner på Bytårnet Skole i Moss. Klasse 9B har planlagt tur til Rjukan neste år, for å følge i sabotørenes fotspor og lære om norsk krigshistorie på en morsom måte. Dersom været tillater det, skal de også bestige Gaustatoppen. – Det skal bli moro å være sammen utenfor klasserommet, man blir kjent på en annen måte, sier lærer Yvonne Hermansen blidt.

For å finansiere turen var valget enkelt. Kontaktærer Yvonne hadde nemlig arrangert kakesalg 3 ganger tidligere og var ikke i tvil om at dette var et effektivt konsept for å få inn penger til klassekassa. – Alt er skreddersydd og lagt opp på klassens premisser, sier Yvonne. Det eneste vi behøver å gjøre er å bestille et visst antall bokser, så kommer en varebil og leverer til skolen. Vi behøver ikke engang betale noe som helst før vi har begynt å selge kaker, så da slipper vi å legge ut penger på forhånd. I tillegg får vi smaksprøver som vi deler ut i klassen, og da får vi noen ekstra kosestunder, smiler den blide læreren.

Enkelt å selge

Cecilie er strålende fornøyd med å være kakeselger. – Det er enkelt og moro å selge kaker fordi de smaker så godt, ler hun. Hennes klassekamerat, André er enig. – Dessuten tjener vi godt på det, sier han. Venninnen Nina mener at grunnen til at det er enkelt å selge kaker er at det er noe konkret, noe som kjøperne vet de får noe igjen for.

Og selge, det gjør de til gangs. Hver elev har fått med seg mange kakebokser, og mye takket være kakesalget har de snart nådd budsjettet på turen.

Farlig gode

På spørsmål om de har noen favoritter, kommer svarene kontant. – Disse kakene er farlig gode, sier Yvonne, og holder fram boksen med ”Mammas sjokoladeboller”. Elevene derimot synes at ”Mormors doble sjokoladeflarn” er aller mest ”digg”.

Alle gleder seg veldig til turen og synes det skal bli morsomt å være sammen, hele klassen, utenfor klasserommet. Og hvem vet, kanskje vi tar med noen kakebokser som niste på turen, ler de.

Bytårnet Skole

Fortjeneste totalt 17.000 kr

Salgsfakta

Antall salg1 stk.
Fortjeneste totaltkr 17.000

Kontakt oss

 • Åpningstider sommerUke 25: 07.30 – 16.00. Stengt 21 juni
  Uke 26 & 27: 07.30 - 14.00.
  Uke 28: 08.00 – 12.00.
  Uke 29, 30 & 31: Stengt for sommerferie.
  Uke 32: 07.30 - 14.00.
  Uke 33 og framover: 07.30 – 17.00 som vanlig igjen.
  Vi på Nordkak ønsker dere en herlig sommer!
 • Nordkak
  Torpebaugen 8
  1738 BORGENHAUGEN
 • Barnekreft foreningen
 • Grön Punkt Norge
 • Experian

 
Vi tilbyr klasser, lag og russegrupper en enkel måte å tjene penger på, for å nå sine mål.