Pengene strømmer inn til klassekassen

Klasse 8D på Rakkestad ungdomsskole sparer til tur med de hvite bussene i 10. klasse. De skal til Polen

og se på konsentrasjonsleirene, men også få tid til kos og shopping. Alle gleder seg, men for å få råd til turen må det samles inn penger.

– Det var en av foreldrene som hadde vært borti Nordkaks opplegg for innsamling til klassekasse tidligere, sier foreldrekontakt Anne Opsahl Kaaen. Etter første runde ble salgsresultatet så bra at de bestemte seg for å gå enda en salgsrunde – og med enda flere kakebokser per elev. – Resultatet er vi strålende fornøyde med, vi har tjent 23.000 kroner hittil.

Gunn Sisilie Austneberg, dugnadssjef og ansvarlig for den praktiske håndteringen har bare lovord om ordningen.

– Det er såååå enkelt, sier hun. – Vi trenger ikke engang å hente kakene på Posten. Når vi kommer hjem fra jobben står alt klart på trappa. Da er det bare å fordele kakene og begynne salget med en gang. Minimalt med håndtering, altså. En annen ting som jeg synes er veldig bra, er den lange betalingsfristen. Med normal salgs-innsats er kakene solgt før regningen forfaller. På den måten slipper vi å måtte legge ut penger i forkant, men i stedet få ”penger på bok” allerede etter kort tids innsats.

Vi tok også en prat med elevene Henriette, Fredric, Anne Sofie og Sebastian, og spurte om de hadde noen salgstips? Alle hadde gode erfaringer med å selge til familie og venner, men også ute på gaten. Særlig er det eldre mennesker som kjøper kaker, mens de yngre kjøper stadig mer de deilige knekkebrødene. For-eldrene til Henriette og Sebastian har også tatt med seg kaker og solgt på jobben, noe som har vist seg å være veldig effektivt.

– Det hender til og med at folk vi har solgt kaker til tidligere, kommer og spør om vi ikke snart skal selge mer, avslutter Gunn Sisilie med et bredt smil om munnen.

Klasse 8D på Rakkestad

Fortjeneste totalt 23.000,-

Salgsfakta

Antall salg2 stk.
Fortjeneste totaltkr 23.000

Kontakt oss

Phone icon 69 31 76 00 Letter icon kundeservice@nordkak.no Clock Hverdager: 07.30–17.30

Nordkak
Torpebaugen 8
1738 BORGENHAUGEN

Integritetspolicy

Kjøpe produkter

Vil du kjøpe våre produkter?

Les mer

Sider

Om Nordkak:

Siden 1988 har vårt konsept vært det samme. Vi vil ganske enkelt tilby skoleklasser, idrettsklubber, foreninger, russegjenger og dugnadsgrupper en god og risikofri måte å tjene penger på. Penger som kan brukes f.eks. til klasseturer og treningsleire.

Barnekreft logo Klimakompensert Zeromission Grön punkt logo