Råde IL med gode råd

Råde IL håndball jenter 15 er en blid gjeng. Om det skyldes det gode kakesalget skal være usagt, men at humøret spiller en positiv rolle for salget, kan vi nok slå fast.

Ettermiddagen vi besøkte laget, måtte trener Øivind Hatlen vikariere som keeper. Etter en del ”juling” i mål fra de hardtskytende jentene, får vi en prat med ham. Han virker lettet over å få slippe flere skudd med lærkula mot kroppen.
På spørsmål om hvorfor de valgte å fylle opp klubbkassa ved å selge kaker, har han ikke noe godt svar. – Det husker jeg ikke helt, men det vil jeg si, Nordkak er veldig greie å ha med å gjøre. Vi får 30 dager på å betale fakturaen fra vi får kakene, og innen den tid er de fleste kakene solgt. Øivind tørker svetten, fortsatt preget etter jentenes røffe behandling. – Kakene er også lette å selge, sier han. – Vi begynte med å bestille 20 bokser til hver av spillerne, men det bare gikk unna, så vi måtte bestille flere og flere. – Det første året solgte vi 280 bokser. Året etter bestilte vi 560 bokser, som vi syntes var veldig mye. Det var det ikke. Det viste seg etter hvert at vi måtte etterbestille til og med flere ganger etter dette.
Nå kommer også jentene ut og samler seg på gresset. På spørsmål om det er vanskelig å selge kakene kommer et enstemmig ”NEI”. – Vi selger i nabolaget, til familie, venner og på forskjellige stands i nærmiljøet, og folk elsker kakene, sier en av jentene. – Dessuten får vi ofte bestillinger på nytt fra folk som har kjøpt kakene før, de synes de er så gode. Og gode synes laget at kakene er også. –”Mammas sjokoladeboller er aller best”, roper en av jentene. Trener Øivind avslører at det ikke blir mye karameller igjen til kundene, for han bestiller de fleste boksene selv, og har ingen problemer med å spise de opp. Lagleder Anita Ringdal synes det går bra å selge via Facebook mens dugnadsansvarlig Wenche Roer synes SMS fungerer bra. Øivind tipser om å selge på arbeidsplasser – Det kan fort gå 20-30 bokser i slengen, sier han.
Et inntektsresultat på cirka 25 tusen kroner i fjor, var de meget fornøyde med. Én ting er i allefall sikkert. Det blir mer enn nok penger til å både dra på turneringer og til å kose seg for. Vi ønsker den blide, og alt annet enn rådløse laget, lykke til videre!

Råde IL håndball jenter-15

Fortjeneste totalt 25.000 kr

Salgsfakta

Antall salg2 stk.
Fortjeneste totaltkr 25.000

Kontakt oss

  • Hverdager: 07.30 – 17.00
  • Nordkak
    Torpebaugen 8
    1738 BORGENHAUGEN
  • Barnekreft foreningen
  • Zeromission
  • Grön Punkt Norge
  • Grön Punkt Norge

 
Vi tilbyr klasser, lag og russegrupper en enkel måte å tjene penger på, for å nå sine mål.