Sterkt kakesalg sørget for klassetur med sterke inntrykk

Vi besøkte Haugjordet Ungdoms­skole en sommerdag, kun en uke etter at klasse C9 hadde kommet tilbake fra en inntrykksfull tur til Polen. Turen var delvis finansiert gjennom salg av kaker fra Nord­kak.

Elevene Sander, Donica, Emilie, Eduardo, Vetle og Olve satt igjen for å snakke med oss om turen og kakesalget. Ingen tvil om at de hadde opplevd mye…
Først og fremst er vi veldig nys­gjerrige på hvor og hvordan de pleier å selge kaker?
Emilie forteller at hun plukker ut nabolag der hun vet at det er mange som kjøper. Donica legger til at sikre kjøpere ofte er tanter, onkler og besteforeldre. Sander pleier å dra ned til et sted som heter Vevelstad, for der bor det mange eldre, og de kjøper ofte, sier han med et smil. Han tror det skyldes både at de liker kakene men at de også er veldig snille. Olve pleier å spørre i butikker om det er i orden at han står på utsiden og selger kaker. Det synes han er effektivt. Emilie skyter inn at også mammaen hennes bidrar. Hun tar med noen bokser på jobben og selger ofte mange før jeg kommer i gang. Det gjør mammaen til Donica også. Hennes mamma jobber i barnehage, og der går salget strykende! Sander forteller at han selger mange kakebokser på søndagskveldene, da folk drikker kaffe og koser seg. Da er det midt i blinken å komme med deilige kaker, sier han.
Når vi spør ungdommene om turen til Polen, skifter ansiktsuttrykkene til å bli mer alvorlige. – Vi besøkte jo flere konsentrasjonsleirer og det var ganske sterkt, sier Olve. Emilie skyter inn; – Vi har jo lært om dette på skolen, men det ble noe helt annet å oppleve leirene i virkeligheten. Det å vite at det faktisk var her grusomhetene skjedde, gjør noe med deg, sier hun.
– Men det var ikke bare alvorlige ting vi opplevde, sier Vetle. – Vi fikk også tid til å gå rundt i Krakow for å se på livet og shoppe, sier han. Eduardo syntes at selve båtturen var det kuleste. Det var en stor båt som til og med hadde eget badeland ombord.
Klassekontakten Sissel Mellingen Larsen, er veldig fornøyd med salgsresultatet til klassen. De var veldig flinke og solgte mange bokser. Det ga oss et meget bra bidrag til klassekassen, og var viktig for å få finansiert turen. Og vi skal vel finne på noe morsomt til neste år også, så da kanskje det blir nok en runde til med Nordkak, sier hun med et fornøyd smil.

Haugjordet ungdomsskole, C9

Fortjeneste totalt 20.000 kr

Salgsfakta

Antall salg2 stk.
Fortjeneste totaltkr 20.000

Kontakt oss

  • Hverdager: 07.30 – 17.00
  • Nordkak
    Torpebaugen 8
    1738 BORGENHAUGEN
  • Barnekreft foreningen
  • Grön Punkt Norge
  • Experian

 
Vi tilbyr klasser, lag og russegrupper en enkel måte å tjene penger på, for å nå sine mål.