Hoeggen skole 9B skal på klassetur til Rypetoppen

Klasse 9B på Hoeggen skole i Trondheim sparer til klassetur i tiende klasse. Etter å ha vurdert forskjellige reisemål har de til slutt bestemt seg for at de skal dra på en tre dagers tur til Rypetoppen Adventurepark i Meråker kommune, forteller Anne Lise Heimsvik Jakobsen, engasjert forelder og medlem i turgruppa. 

Det er mange morsomme og utfordrende aktiviteter å finne på i Rypetoppen, og det var en av grunnene til at vi valgte dette, sier Anne Lise. Rypetoppen Adventurepark ligger i et kjempefint naturområde med vann på alle kanter. De har en klatrepark med ulike klatrebaner og hindringer som passer for alle aldre og ferdighetsnivåer. Her kan elevene utfordre seg selv og samtidig ha det gøy. Vi skal også teste rappellering. Det finnes flere zip-liner som gir elevene spennende og adrenalinfylte opplevelser. Zip-linen går fra tretopp til tretopp og gir en fantastisk utsikt over vannet og fossefallet Brudesløret. 

Rypetoppen Adventurepark ligger ved et vakkert vann, og kanopadling er en flott aktivitet for å utforske området, og det skal vi absolutt gjøre. Elevene kan padle rundt i vannet og samtidig nyte de fine omgivelsene. Vi skal dessuten også ha opplæring i «Stand up padle» SUP-brett med mer, så det kommer til å bli en virkelig aktiv klassetur! 

Alt dette kommer til å styrke det sosiale samholdet og gjøre at klassen får en virkelig hyggelig avslutning på ungdomsskoletiden. 

Kakesalget bidrar til å finansiere klasseturen

Da klassen og turgruppa begynte å prate om hvordan man skulle finansiere klasseturen, kom Nordkaks produkter raskt opp på radaren. Anne Lise hadde solgt tidligere for et håndballag på Utleira håndball, med gode erfaringer. 

Det er lettsolgte og gode produkter som folk ofte kjenner til fra før, og mange kjøpere har favoritter de gjerne kjøper igjen, forteller Anne Lise. De boksene vi solgte flest av var Lillebrors Beste Karamellblanding, Mormors Doble Sjokoladeflarn, Mammas Sjokoladeboller, Kaptein Kaspers Sjørøverlakris og Ullas Punsjruller. Listen er lang og også knekkebrødene, Martins Godknekke var populær hos våre kjøpere. 

Vi gjorde det aller meste av salget med forhåndssalg og med hjelp av både webshopen og salgskatalogene. Webshopen var en stor suksess, vi delte webshopen i vårt eget nettverk via snapchat, facebook, instagram og messenger, og på den måten kom det inn masse bestillinger. Vi la ut salgskatalogene på arbeidsplasser og dette ga også mye salg. Når vi så var klare med forhåndssalget, bestilte vi noen ekstra bokser av våre bestselgere Lillebrors, Mormors og Mammas. Vi hadde nemlig fått lov til å stå utenfor en av butikkene i nærheten å selge produktene. Dette fungerte også bra, og var dessuten en god mestring og læring for elevene. De få boksene som gjensto etter det forsvant fort etter noen korte turer i nabolaget. 

Mine sider en kjempefin hjelp for kontaktperson og selgere 

Det har vært mye mindre jobb for meg som kontaktperson med Mine sider og at selgerne kunne legge inn sine egne salg der, sier Anne Lise. Det var en god oversikt på Mine sider, og det var enkelt å både registrere seg som selgere, og å dele webshopen. Listene med salgsoversiktene som fulgte med leveransen var også til stor hjelp. Jeg likte dessuten godt å kunne kommunisere til klassen via Mine sider ettersom det var mulig å sende en melding til alle selgerne som var registrert. Det var også veldig enkelt å bestille for klassen når vi var klare med salget. 

Et annet tips som vi gjerne deler, er å lese på «Vanlige spørsmål» på Nordkaks hjemmesider om man lurer på noen detaljer. Der fant vi mye matnyttig. Nordkak er dessuten veldig enkle å komme i kontakt med, via mail eller telefon, og vi er godt fornøyd med hyggelige ansatte hos Nordkaks kundeservice. Dette er en veldig enkel dugnad som vi gjerne anbefaler til andre, avslutter Anne Lise med et smil. 

3 salgstips 

 • Ta med salgskatalogene på arbeidsplasser. 

 • Bestill noen ekstra bokser av favorittene for å selge direkte i nabolaget eller butikk. Gir både penger og god mestring og læring for elevene. 

 • Del webshopen i sitt eget nettverk.

 

Hoeggen skole klasse 9B

Vi tjente 30.030 kr

Hoeggen skole klasse 9B

Hoeggen skole klasse 9B

Hoeggen skole klasse 9BTurgruppa fra venstre Nina Waldenstrøm, Stine Aursøy, Anne Lise Heimsvik Jakobsen og Hege Nathalie Olsen. Også med i turgruppa men ikke på bildet Lene Glørstad Skjærbusdal.Blide jenter selger kakebokser!Kakeboksene har kommet, tid for utlevering!

Salgsfakta

Antall salg2 stk.
Antall deltakere40 stk.
Fortjeneste totaltkr 56.130
Fortjeneste siste salgkr 30.030

Kontakt oss

 • Åpningstider sommerUke 25: 07.30 – 16.00. Stengt 21 juni
  Uke 26 & 27: 07.30 - 14.00.
  Uke 28: 08.00 – 12.00.
  Uke 29, 30 & 31: Stengt for sommerferie.
  Uke 32: 07.30 - 14.00.
  Uke 33 og framover: 07.30 – 17.00 som vanlig igjen.
  Vi på Nordkak ønsker dere en herlig sommer!
 • Nordkak
  Torpebaugen 8
  1738 BORGENHAUGEN
 • Barnekreft foreningen
 • Grön Punkt Norge
 • Experian

 
Vi tilbyr klasser, lag og russegrupper en enkel måte å tjene penger på, for å nå sine mål.