Lesja skule 9. klasse med Aktive Fredsreiser til Berlin

9. klasse på Lesja skule sparer til en skoletur de skal på i tiende klasse, og de skal reise til Berlin med Aktive Fredsreiser for blant annet å lære mer om andre verdenskrig og det forferdelige som skjedde da. Aktive Fredsreiser er en organisasjon som tilbyr turer til steder hvor krig, konflikt og menneskerettighetsbrudd har funnet sted. Turen går med buss går fra Lesja til Oslo, ferge til Kiel og buss videre til Berlin, forteller Kathrine Holten og May-Britt Amundstad, engasjerte foreldre i klassen, og dugnadsansvarlige for kakesalget. 

Berlin-turen er en del av skolens historieundervisning og elevene vil få muligheten til å besøke viktige plasser og minnesmerker som Checkpoint Charlie ved Berlinmuren, Potsdamer Platz og Stasi museet. Vi skal dessuten møte et tidsvitne, og det skal bli veldig interessant. Alt dette vil gi elevene en dypere forståelse av den tyske historien og hvordan den påvirket resten av verden.

Vi skal også besøke konsentrasjonsleirene Sachsenhausen og kvinneleiren i Ravensbrück og dette vil helt sikkert skape sterke følelser og inntrykk for klassen. Alt i alt så vil alle våre aktiviteter være meget viktige og lærerike erfaringer å ta med seg for klassen.

Men, vi skal også passe på å gjøre flere andre ting, for eksempel å ha en sightseeing i Berlin, vi skal på Hard Rock Cafe og vi skal også sørge for å ha en sosial og hyggelig tur ellers.  

Derfor valgte vi å selge Nordkaks godsaker

Turen med Aktive Fredsreiser koster jo en del penger, så da vi hadde bestemt oss for å reise til Berlin så var neste steg å undersøke hvordan vi kunne finansiere turen gjennom blant annet dugnader. Vi begynte med å sjekke litt med tidligere klasser hva de hadde gjort for å samle inn penger til sine klasser. Flere anbefalte Nordkak på grunn av at de hadde solgt kakebokser og andre godsaker med godt resultat, så det var grunnen til at vi valgte å selge vi også, og det har vi ikke angret på, sier Kathrine. 

Vi har solgt mye gjennom å dele webshopen. Det er veldig enkelt for kundene å bestille på den måten og også en bra måte å kunne spre salget på til flere kunder. Mange deler webshopen på sosiale medier, men man kan også dele den via mail, messenger og så videre. Det å ta med seg salgskatalogen på jobben og legge den på lunsjrommet er også en effektiv måte å få bra med salg på. Ellers så er det også et tips å selge i sitt eget nettverk til venner, familie og kjente. 

Det som gjør at det er så lettsolgt er at veldig mange kunder kjenner godt til kakeboksene fra før og har sine egne favoritter som de gjerne kjøper om og om igjen. Og når Nordkaks produkter dessuten kun selges gjennom dugnadsgrupper, så er ikke boksene til salgs i vanlige butikker. Det vet mange og da passer de på å kjøpe når det er en engasjert skoleklasse som oss som selger i lokalmiljøet, smiler Kathrine. De vi har solgt aller mest av er Lillebrors Beste Karamellblanding, Kaptein Kaspers Sjørøverlakris og Mormors Doble Sjokoladeflarn.

Enkelt for kontaktpersonen og selgerne å ha full oversikt

For meg som kontaktperson, og også for selgerne, så gjør Mine sider at det virkelig er enkelt å administrere og legge inn sine egne bestillinger der. Vi får full oversikt over salget for både hele klassen og også hvor mye hver enkelt elev har solgt. Det er lett å forstå, og til stor hjelp ved logistikken. Vi er meget fornøyde med kakesalget og planlegger et salg til før vi reiser. Vi ser virkelig fram mot Berlin-turen, avslutter en blid Kathrine. 

3 salgstips

 • Del webshopen på sosiale medier og andre forum. 

 • Det å ta med seg salgskatalogen til arbeidsplasser gjør at det blir mange kryss på bestillingssiden.

 • Spørre venner og kjente på en blid og høflig måte gir mye salg også. 

 

Lesja skule 9. klasse

Vi tjente 18.734 kr

Lesja skule, 9. klasse

Lesja skule, 9. klasse

Lesja skule, 9. klasseMay Britt Amundstad og Kathrine Holten

Salgsfakta

Antall salg2 stk.
Antall deltakere22 stk.
Fortjeneste totaltkr 36.581
Fortjeneste siste salgkr 18.734

Kontakt oss

 • Åpningstider sommerUke 25: 07.30 – 16.00. Stengt 21 juni
  Uke 26 & 27: 07.30 - 14.00.
  Uke 28: 08.00 – 12.00.
  Uke 29, 30 & 31: Stengt for sommerferie.
  Uke 32: 07.30 - 14.00.
  Uke 33 og framover: 07.30 – 17.00 som vanlig igjen.
  Vi på Nordkak ønsker dere en herlig sommer!
 • Nordkak
  Torpebaugen 8
  1738 BORGENHAUGEN
 • Barnekreft foreningen
 • Grön Punkt Norge
 • Experian

 
Vi tilbyr klasser, lag og russegrupper en enkel måte å tjene penger på, for å nå sine mål.