Kakedugnad for Moss og Omegn Dyrebeskyttelse

For noen år siden var det en skoleklasse som solgte produkter fra Nordkak, og ga overskuddet til vår forening, forteller Stian Skogsberg, primus motor for kakesalget i Moss og Omegn Dyrebeskyttelse. Jeg kjøpte selv en god del kakebokser og syntes de var gode, så jeg tenkte at dette kanskje kunne være noe for oss også? Som sagt så gjort, vi startet med salg og det gikk veldig bra, så etter det har vi solgt kakebokser året rundt. 

Foreningen jobber for dyrenes beste

Foreningens formål er å hjelpe dyr til et trygt og verdig liv, og i dag så går mye av virksomheten ut på å ta hånd om eierløse og/eller bortkomne dyr. Det kan være en og annen kanin eller hund, men først og fremst så er det katter som kommer til Moss og Omegn Dyrebeskyttelse. 

Foreningen drifter også Kattehuset i Moss der kattene bor og tas hånd om av frivillige flere ganger om dagen. I Kattehuset pleier og steller vi med kattene, de får mat og vi leker med de. De har en luftegård og kan gå inn og ut av Kattehuset som de vil. Selv om kattene har det bra hos oss, så er jo målsettingen at de skal komme til et nytt hjem, så vi legger ned mye tid og et stort engasjement for å finne nye trygge og gode hjem til kattene som kommer til oss. Heldigvis så har vi mange gode fosterhjem for kattene og når de får flytte til et nytt permanent hjem så er lykken stor, både for foreningen og for kattene! 

Inntektene til foreningen kommer fra medlemskap, gaver, grasrotandeler, salg av kalenderen til Moss og Omegn Dyrebeskyttelse og inntekter fra stands og lignende. 

Pengene vi tjener på blant annet kakesalget går til å drive virksomheten til foreningen, og mye går til veterinærutgifter. Når kattene kommer inn til oss, er det helsesjekk, vaksinering med mer hos veterinær som behøves, og noen ganger behandling og medisiner hvis det er behov for det. Ellers så går det jo en del til kattemat og lignende for å drive Kattehuset, sier Stian.

Hvordan selger dere kakeboksene?

Vi selger blant annet en god del gjennom Facebook, og vi har også mange faste kunder som kjøper om og om igjen. Vi selger også mye på stand som Moss og Omegn Dyrebeskyttelse har stort sett hele året. Mange kjenner til oss og vil støtte oss, samtidig som de liker Nordkaks produkter, så det er en god kombinasjon som gjør at salget går bra! 

Nordkak har jo også mange forskjellige sorter og det gjør at vi får en del spørsmål om sortimentet, og i og med at vi har solgt i flere år så kjenner vi godt til produktene og hvordan de smaker, hvilke vi pleier å selge mest av og så videre. Dette synes vi er til stor hjelp ved salget, for da kan vi svare utfyllende på spørsmålene kundene har, og det igjen øker salget. Mange vet jo også hva de vil ha på forhånd, da de har sine egne favoritter. 

Avslutningsvis vil jeg si at vi er meget fornøyde med salget og samarbeidet med Nordkak, og salget har vært økende siden starten. Vi har en god fortjeneste sesong etter sesong, avslutter en blid og positiv Stian. 

Tre salgstips fra Stian

 • Del gjerne på Facebook og andre sosiale medier at dere selger for formålet deres.

 • Det er bra med litt kunnskap om produktene, det setter kundene pris på.

 • Vær blid og serviceinnstilt, det gjør at mange gjerne kjøper flere ganger. 

 

Moss og Omegn Dyrebeskyttelse

Vi tjente 51.750 kr

Stian Skogsberg - primus motor kakesalget

Salgsfakta

Antall salg9 stk.
Fortjeneste totaltkr 246.175
Fortjeneste siste salgkr 51.750

Antall salgssesonger

9 stk.

Fortjeneste totalt

kr 246.175

Fortjeneste siste salgssesong

kr 51.750

Kontakt oss

 • Hverdager: 07.30 – 17.00
 • Nordkak
  Torpebaugen 8
  1738 BORGENHAUGEN
 • Barnekreft foreningen
 • Zeromission
 • Grön Punkt Norge
 • Grön Punkt Norge

 
Vi tilbyr klasser, lag og russegrupper en enkel måte å tjene penger på, for å nå sine mål.