Å tjene penger med kakesalg er enkelt!

I Halden møter vi fire jenter fra Porsnes vgs som gleder seg til våren. Da er de muntre jentene russ og russevanen deres står klar til å "rulle". Andrine, Sandra, Marthe og Mina har selvsagt kjøpt en amerikansk van som russebil, som seg hør og bør i byen med Norges største amcarmiljø. 

– Vi har kjøpt en Chevrolet sportsvan som vi nå har begynt å nedbetale, så derfor jobber vi dugnad og selger forskjellige ting, forteller Sandra.

Derfor er det en enkel jobb

– Alle liker jo kakebokser, så det er veldig lett å selge, slår Mina fast. 

– Og det er også ganske billig å kjøpe sammenliknet med en del andre produkter man selger på dugnad. Det gjør de enkle å selge, skyter Sandra inn, med anerkjennende nikk fra de andre jentene. Andrine forteller at kaker er alltid noe som alle vil ha.

Marthe kan fortelle at de har solgt Nordkak-bokser i to omganger. Totalt har de tjent omtrent 25.000,- kroner, noe de er veldig fornøyde med.

Lønnsomme erfaringer

På spørsmål om de har gjort noen lønnsomme erfaringer, har de 4 tips til andre kakeselgere om hvordan gjennomføre et effektivt salg:

1. Begynn å selge tidlig.

2. Ta imot forhåndsbestillinger, altså bestill kataloger fra Nordkak. Deretter kan man gå rundt og spørre om hva naboer, familie og bekjente vil bestille.

3. Sett en minimumsgrense på hvor mange bokser hver skal selge. Vi satte 50 bokser som en nedre grense for hva hver av jentene skulle selge.

4. Sett en tidsfrist på når dere skal ha gjennomført salget. 

Det enkleste er ofte det beste...

– Betalingen tok vi imot da kundene bestilte, enten med kontanter eller Vipps. Da var handelen allerede i boks og vi kunne bare videreformidle bestillingen til Nordkak, forteller Mina. 

– Etter noen dager kom boksene, og det eneste vi trengte å gjøre var å kjøre de ut til kundene - enkelt og greit, sier Andrine. 

– Vi trengte ikke engang å legge ut penger for boksene fordi kundene hadde allerede betalt inn, legger Sandra til. 

På spørsmål om de har noen tips til andre russ som sparer til russefeiringen, har de følgende unisone oppfordring; – SELG KAKEBOKSER, avslutter de alle i kor.

Les mer om dugnad for russ her.
 

 

 

Russejenter fra Halden

Vi tjente 12.500 kr

Salgsfakta

Antall salg2 stk.
Fortjeneste totaltkr 25.000
Fortjeneste siste salgkr 12.500

Kontakt oss

  • Hverdager: 07.30 – 17.00
  • Nordkak
    Torpebaugen 8
    1738 BORGENHAUGEN
  • Barnekreft foreningen
  • Grön Punkt Norge
  • Experian

 
Vi tilbyr klasser, lag og russegrupper en enkel måte å tjene penger på, for å nå sine mål.